Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

Η ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΕΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΝΕΟΣ Γ.Γ. ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Δύο κείμενα…..το πρώτο στην ’’Ελευθεροτυπία’’ στις 02/12/2009 από τον Ανδρέα Μπέτση με τίτλο ’’ Οι καταγγελίες στο μικροσκόπιο’’
«Να κάνουμε τα ίδια, ή και περισσότερα, με λιγότερα χρήματα και να νοιαζόμαστε για κάθε ευρώ του φορολογούμενου πολίτη, στο πλαίσιο της γενικότερης κυβερνητικής πολιτικής» είναι η βασική αρχή –πυξίδα με την οποία δήλωσε ότι θα πορευτεί ο νέος γγΑ Παναγιώτης Μπιτσαξής. Κι’ από τις πρώτες του κινήσεις φρόντισε να κάνει πράξη τα λόγια του, καθώς ήδη διέταξε τη διενέργεια διοικητικών και οικονομικών ελέγχων σε αθλητικές ομοσπονδίες, για τις οποίες υπάρχουν επώνυμες και στοιχειοθετημένες καταγγελίες περί κακοδιαχείρισης. Όταν το κράτος έχει έλλειμμα(12,7) του Ακαθάριστου Εθνικού Προ’ι’όντος και προσπαθεί να τη βγάλει με δανεικά, αν μη τι άλλο, οφείλει να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή που πηγαίνουν τα κονδύλια με τα οποία επιχορηγεί τον αθλητισμό και τους προέδρους (απλούς διαχειριστές και μόνο, επί της ουσίας) του δημόσιου χρήματος.

Και το δεύτερο στο ’’Βήμα’’ στις 06/12/2009 από τον Ι.Τζούστα με τίτλο ’’Στην ΓΓΑ το μπαλάκι για την κάθαρση’’
Η ανάδειξη του κ.Σπ.Καπράλου στην ηγεσία της ΕΟΕ μέσω του σωματείου Ακρόπολις και της ΕΟΜΟΠ εμφανίζεται να ’’πάσχει’’ νομικά και ηθικά. Αν και έχει παρέλθει ο χρόνος κατά τον οποίο θα μπορούσε να έχει προσβάλει κάποιος τις διαδικασίες εκλογής του κ. Καπράλου-σύμφωνα με τον αστικό κώδικα, οι αποφάσεις μιας γενικής συνέλευσης σωματείου ή ομοσπονδίας μπορούν να προσβληθούν εντός έξι μηνών-τα ερωτήματα τόσο για τις μεθοδεύσεις που ακολουθήθηκαν αλλά πολύ περισσότερο για την κατάσταση στον χώρο του λεγόμενου ’’ερασιτεχνικού’’ αθλητισμού, αφορούν όχι μόνο τους άμεσα εμπλεκόμενους ’’γαλάζιους’’ ομοσπονδιάρχες αλλά και τους αντιπάλους τους ’’πράσινους’’.
‘Ολοι τους καλούνται να απαντήσουν γιατί (επιεικώς) ανέχονται τον φαύλο κύκλο της παρατυπίας και της παρανομίας την ίδια ώρα που εμφανίζονται ως διαπρύσιοι κήρυκες των ιδεών και των αξιών του ολυμπισμού. Διότι οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ του αθλητισμού αδυνατούν να πιστέψουν ότι οι θολές διαδικασίες στην Ομοσπονδία Μοντέρνου Πεντάθλου δεν ήταν σε γνώση του λεγόμενου παραγοντικού συστήματος.

Το μπαλάκι για την κάθαρση του λεγόμενου ’’ερασιτεχνικού’’ αθλητισμού πηγαίνει πλέον και στην πλευρά της νέας πολιτικής ηγεσίας του αθλητισμού και ειδικότερα στον νέο γενικό γραμματέα Αθλητισμού κ. Παναγιώτη Μπιτσαξή, ο οποίος καλείται να αντιμετωπίσει την λερναία ύδρα της διαφθοράς, είτε εμφανίζεται με ’’γαλάζια’’ είτε με ’’πράσινα’’ κεφάλια.
Η ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών της ΓΓΑ και η αξιοποίηση όλων των θεσμικών αρχών αποτελεί το ελάχιστο βήμα για την αποκατάσταση της νομιμότητας και την απαλλαγή του αθλητισμού από τα ’’γνωστά άγνωστα’’ τρωκτικά.

……συμπυκνώνουν σε λίγες γραμμές τη σαθρή εικόνα του αθλητικού παραγοντισμού. Κ.Μπιτσαξή σηκώστε τα μανίκια…..έχετε πολύ δουλεία μπροστά σας,αν….αν πραγματικά εννοείται όσα δηλώνεται. Συγχωρείστε μας την δυσπιστία ……αλλά ο ’’αδιάφθορος’’ κ. Ιωαννίδης, μόλις ανέλαβε υφυπουργός Αθλητισμού, παρέλαβε φάκελο με τα κατορθώματα του προέδρου της Ομοσπονδίας της Ελληνικής Αντισφαίρισης, εκφράζοντας την απορία πως μπορούν να συμβαίνουν τέτοια πράγματα……και μετά μη τον είδατε!
Μη μας απογοητεύσετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου